Forralt bor

 2013.11.12. 10:27

Itt a november, mikor egyre hűvösebb az idő, esik az eső, az ember pedig nem szívesen megy ki a jó meleg szobából. Ilyenkor jól esik gyertyát gyújtani, zenét hallgatni, felkucorodni a kanapéra és forró italokat kortyolgatni.

Kedvencem; a forralt bor receptje következik. 

Hozzávalók: 

Fél üveg vörös bor 

2 dl víz

cukor

késhegynyi fahéj

2 -3 szegfűszeg

narancs vagy citrom

Elkészítés:


Egy lábasban felmelegítem a bort, hozzáadom a vizet, fűszereket és néhány karika narancsot vagy citromot, ami épp otthon van. 4-5 percig főzöm, majd bögrébe töltöm. 

forraltbor.JPG

Címkék: forralt bor

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsibe.blog.hu/api/trackback/id/tr15628844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása