Csokoládé mousse

 2013.11.12. 10:52

Hogyha szereted a csokit, könnyen elkészíthető édességre vágysz, de azért jól nézzen ki, akkor a csokoládé mousse neked való! És megunhatatlan... :)

Hozzávalók: 


2 tábla étcsokoládé - legyen minél magasabb kakaótartalma. Én szívesen ajánlom a Tibi étcsokit, nem drága és                                      finom is.

3 tojás szétválasztva

3 ek. cukor

8 dkg vaj

málna vagy eper

tejszínhab

Elkészítés: 

Vízgőz fölött elkezdem olvasztani a csokoládét. Közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Mikor felolvadt a csokoládé, hozzáadom a tojássárgákat és a vajat. Ha egynemű lesz, összekeverem a tojásfehérjével, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Legalább 1 órára a hűtőbe teszem. Ha sietsz, mehet a fagyasztóba 15 percre. 

Üveg pohárban tálalom málnával, a tetejére tejszínhabot teszek és málnával díszítem. 

Jó étvágyat! 

csokimousse.JPG

Címkék: desszert csokoládé mousse

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsibe.blog.hu/api/trackback/id/tr55628871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása