Kivételesen gyümölcsös és nem csokoládés. Anyósom születésnapjára készítettem, mert nagyon szereti a muffinjaimat és Ő inkább gyümölcspárti. Mivel születésnap a színes tejszínhabbal és a gyümölcsökkel tettem különlegesebbé.
Hozzávalók:
(12 muffinhoz)
25 dkg tönkölybúzaliszt
2 tojás
2 tk. sütőpor
3 dl joghurt
10 dkg cukor
2 ek. étolaj
Meggy és barack
Elkészítés:
Összekeverem a száraz alapanyagokat: liszt, sütőpor, cukor, majd a többit: tojás, joghurt, olaj. A "nedves" és a száraz alapanyagokat is összekeverem, majd a kockára vágott gyümölcsöket is beledobom.
Kis muffin papírokat helyezek a muffin sütő tepsibe, majd evőkanál segítségével beleadagolom.
Előmelegített sütőben, tűpróbáig (míg a tűn nem marad semmi) sütöm.
Lehűtöm és színezett, felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítem.
Jó étvágyat!