Hamburger
Ez egy nagyon kiadós, laktató hamburger. Párom kérésére készült, mert az egyik gyorsétteremláncnál látta a rántott sajtos hamburgert, de drágának is tartotta és nem is szeretünk ilyen helyeken enni. Ezért egy péntek délután ezzel az ebéddel vártam haza.
Utána egy hosszú sétát ajánlok. :)
Hozzávalók 2 főre
2 puffancs
2 nagyobb maréknyi marha darált hús
2 ek. mustár
2 ek. ketchup
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
zsemlemorzsa
2 szelet rántott sajt
paradicsom, hagymakarika, csemegeuborka
ketchup, mustár
sült krumpli
Elkészítés
Darált húst, hagymát, fokhagymát, fűszereket, ketchupot, mustárt összekeverjük, és ha kell, teszünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a húsból lapított pogácsákat készítünk. A forró serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalát megsütjük. Én szoktam rátenni egy fedőt, hogy ne csapja ki az olajt. Közben felhevítem az olajt, hogy kitudjam sütni a rántott sajtot és sült krumplit.
Három részre vágom a puffancsokat és beleteszem a húspogácsákat és a rántott sajtot, paradicsomot, uborkát és hagymát a hús tetejére pedig egy kis ketchup és mustár kerül.
Jó étvágyat!