Hamburger

 2013.11.08. 12:11

Hamburger

Ez egy nagyon kiadós, laktató hamburger. Párom kérésére készült, mert az egyik gyorsétteremláncnál látta a rántott sajtos hamburgert, de drágának is tartotta és nem is szeretünk ilyen helyeken enni. Ezért egy péntek délután ezzel az ebéddel vártam haza. 

Utána egy hosszú sétát ajánlok. :)

Hozzávalók 2 főre

2 puffancs

2 nagyobb maréknyi marha darált hús

2 ek. mustár

2 ek. ketchup

1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors

zsemlemorzsa

2 szelet rántott sajt

paradicsom, hagymakarika, csemegeuborka

ketchup, mustár

sült krumpli

Elkészítés


Darált húst, hagymát, fokhagymát, fűszereket, ketchupot, mustárt összekeverjük, és ha kell, teszünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a húsból lapított pogácsákat készítünk. A forró serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalát megsütjük. Én szoktam rátenni egy fedőt, hogy ne csapja ki az olajt. Közben felhevítem az olajt, hogy kitudjam sütni a rántott sajtot és sült krumplit.

Három részre vágom a puffancsokat és beleteszem a húspogácsákat és a rántott sajtot, paradicsomot, uborkát és hagymát a hús tetejére pedig egy kis ketchup és mustár kerül. 

Jó étvágyat!

névtelen.JPG

   

Címkék: gasztronómia hamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsibe.blog.hu/api/trackback/id/tr685620587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása